Cégünk klímavédelem szakértői tevékenység keretében vállalja:

  1. Klímareziliencia vizsgálat elkészítését pályázatokhoz

A projektek klímakockázatának értékelése és kezelése az európai uniós támogatásban részesülő projektek esetében kötelező feladat – pályázati felhívás rögzíti annak szükségességét, melynek költsége elszámolható a pályázatok teherére.

Ez a vizsgálat lehetőséget nyújt a beruházás tervezői számára, hogy az éghajlatváltozás várható hatásainak, azok kockázatának számbavételével olyan kiegészítő intézkedéseket tervezhessenek a projektjükbe, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a létrejött infrastruktúra hosszú távon is költséghatékony módon üzemelhessen, és betölthesse rendeltetését.

A különböző jellegű projektek előkészítése során eltérő részletezettségű éghajlatváltozási reziliencia vizsgálat elvégzése szükséges.

  • Egyszerűsített: pályázati felhívás szerint, támogatási kérelem beadásakor.
  • Standard: fő szabály szerint a projektfejlesztési fázis végén, a projekt első mérföldkövéig kell elvégezni.
  1. Éghajlatvédelmi tervfejezet készítését környezetvédelmi munkarészekhez

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet értelmében:

  • az új beruházások klímavédelmi vizsgálatát az előzetes környezeti vizsgálat, illetve a környezeti hatásvizsgálat során el kell végezni.
  • Meglévő létesítményeknél, azok felülvizsgálatánál és a kisebb volumenű tevékenységbővítésnél a vizsgálatot a környezetvédelmi munkarész során javasolt elkészíteni.

 

  1. Szemléletformáló tevékenység megvalósítását

A pályázati felhívásokhoz kapcsolódóan konstrukciótól függően elvárás, lehet, hogy a projekt tartalmazzon a helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó projektelemet. Cégünk vállalja környezetvédelmi – és klímavédelmet érintő szemléletformáló tevékenység szakmai tartalmának összeállítását és megvalósítását.

 

Amennyiben az Ön számára is fontos, hogy minőségi klímareziliencia vizsgálat készüljön, hogy a szervezete az erre a kötelezően elkészítendő dokumentumra a rendelkezésre álló forrást biztonsággal tudja felhasználni, vagy egyszerűen csak klímavédelmi szakértőre van szüksége a tervezési feladathoz forduljon hozzánk bizalommal!

 

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, vagy többet szeretne meg tudni szolgáltatásainkról, lépjen velünk kapcsolatba:

EU-PRO EHS Consulting Kft.
Székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 59. földszint
Levelezési cím: 2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 5.
Fióktelep: 1172 Budapest, Jászivány utca 80.
Adószám: 27879489-2-08